Snabbstartsguide för varumärkesskydd

  • Att registrera dina immateriella rättigheter är det första steget för att skydda ditt varumärke. Amazon IP Accelerator hjälper dig att spara tid och pengar med granskade IP-advokatbyråer.
  • Genom att registrera dig i Amazon Brand Registry blir ditt varumärke berättigat till exklusiva program som hjälper dig att bygga upp och skydda ditt varumärke. Registrera dig helt enkelt så aktiverar vi proaktiva skydd som stoppar intrång i produktposter eller felaktigt innehåll.
  • Använd verktyget Rapportera en överträdelse för att rapportera misstänkt intrång i immateriella rättigheter. Korrekt användning av det här verktyget gör automatiserade skydd smartare och kan göra att du är berättigad till Amazon Project Zero.

Det första steget är att etablera din
immateriella rättigheter

Du har gjort det hårda arbetet med att etablera ditt varumärke. På Amazon använder vi vår avancerade teknik för att identifiera sanna varumärkesägare och ge dem de verktyg de behöver för att upprätta och skydda sina immateriella rättigheter från dåliga aktörer. Vi hjälper dig att få och skydda immateriella rättigheter såsom:
  • Patent, som ger ensamrätt till en uppfinning
  • Upphovsrätt, som skyddar litterära och konstnärliga verk som bilder, böcker,
    och filmer
  • Varumärken som skyddar design, symboler, namn och bilder som används i
    handel

360 graders skydd

Vi har utvecklat en uppsättning branschledande verktyg och program för att skydda kunder, varumärken och försäljningspartner från förfalskningar, bedrägeri och missbruk, för att skapa en konsekvent och pålitlig upplevelse för kunderna varje gång de handlar på Amazon. För de flesta varumärken är Amazon Brand Registry ingångspunkten till Amazons varumärkesskydd och byggprogram. Våra skyddsverktyg kan användas för sig, men de fungerar mycket bättre när de används tillsammans och bygger ett robust försvar mot dåliga aktörer.

Förbättrad maskininlärning

Du får automatiserade skydd den första dagen du registrerar dig i Brand Registry. Dessutom förbättrar vi våra maskininlärningsmodeller och våra automatiserade varumärkesskydd med hjälp av Brand Registrys verktyg Rapportera en överträdelse och Project Zeros självbetjäningsverktyg för borttagning av förfalskningar. Ju mer du använder dem, desto smartare blir de.

Verktyg med ett uppdrag

Vi upphör aldrig att utveckla och förbättra skyddsverktygen som finns tillgängliga för varumärkesägare. Med automatiserade skydd, rapportering och borttagning av intrång i immateriella rättigheter, fysiska koder som förhindrar förfalskade produkter och neutrala patentutvärderingsprocesser arbetar vi proaktivt för att hålla ditt varumärke säkert.

Ställ förfalskare inför rätta

Vi har ett nära samarbete med varumärken för att samla in rik information om deras immateriella rättigheter och produkter via Amazon Brand Registry, Project Zero och Transparency för att upptäcka, undersöka och ta bort förfalskade artiklar från våra butiker och identifiera dåliga aktörer som mål för åtal över hela världen.

Låt oss tala om behörighet

Att bestämma vilken varumärkesskyddsprodukt som är rätt för dig börjar med den här frågan: Har du ett varumärke? För att registrera dig för Brand Registry kräver vi ett väntande eller registrerat statligt utfärdat varumärke. Det finns dock ett antal varumärkesskyddsprogram tillgängliga för varumärken som inte är registrerade i Brand Registry.

Vilka varumärkesskyddsprogram
är tillgängliga för dig?

Program
Inget varumärke
Väntande varumärke
Registrerat varumärke
A-till-Z-garanti
Granskning av försäljningspartner
Rapportera intrång
IP Accelerator
Brand Registry
Alla program nedan kräver registrering i Brand Registry
Automatiska skyddsfunktioner
Rapportera en överträdelse
Project Zero
Obs! Varje program kan ha unika behörighetskrav. Visa fullständiga behörighetskrav för varje program här:

Skydda ditt varumärke på Amazon

Brand Registry låser upp verktyg och program som är särskilt utformade för att hjälpa varumärken att blomstra på Amazon

© 2024, Amazon Services LLC.